Nyheter

2016-02-05 Upptäck ett tryggare och roligare båtägande med Båtkusten-appen

I samband med vårens  båtmässor lanseras Båtkusten som applikation till mobil och surfplattor.... 

2015-09-30 Volvo Pentas återförsäljare i Sverige donerar en kvarts miljon till UNHCR!

Imatech bjöd nyligen in till konferens på Smögens Hafvsbad tillsammans med Volvo Pentas auktoriserade återförsäljare och serviceverkstäder i...

2014-02-01 Glass cockpit system

Volvo Pentas nya Glass Cockpit System förändrar utformningen av förarmiljön i båten från grunden. Det är ett helt integrerat styr- och övervakningssystem som gör att du har full överblick över all information på en eller flera tekniskt avancerade skärmar.

2013-01-03 Volvo Penta sets the mark for America’s Cup

Volvo Penta is providing the engines, drives and Dynamic Positioning Systems for a new class of support vessels for America’s Cup...

2012-09-19 Nya V8-380 – en ny V8-generation laddad med modern teknik och överlägsen prestanda

Lättare, renare, snabbare, starkare och med ett vikt-/effektförhållande i absolut världsklass. Inför årets säsong lanserar Volvo Penta en ny toppmodern generation av V8-bensinmotorer som är laddad med prestanda och ny teknik – och som med god marginal möter EPA:s nya Tier 3-krav.

2012-07-02 Volvo Penta skapar framtidens förarmiljöer

Föraren av en personbil startar bilens motor, elsystem och instrument med bara en enkel knapptryckning. I båtvärlden är det oftast inte riktigt lika enkelt – ännu. Men Volvo Penta har idag långt drivet utvecklingsarbete för att skapa integrerade, modulbaserade och mer användarvänliga förarmiljöer för framtidens båtar.