Volvo Penta nyheter

Nyheter & media

Nedan följer inlägg och nyheter från Volvo Penta. Klicka på respektive rubrik för att läsa mer.

Volvo Penta IPS bidrar till Lexuslyx i båtvärlden>

2019-10-29
Volvo Penta IPS (Inboard Performance System) hjälper det exklusiva bilmärket Lexus att ge sig ut på sjön …

Volvo Pentas generatoraggregat driver Sveriges största elhybridfärja>

2019-10-04
Volvo Pentas generatoraggregat driver Sveriges största elhybridfärja. Färjan Tellus trafikerar den 1,8 kilometer breda färjeleden Gullmarsleden mellan Uddevalla och Lysekil, som är en av Sveriges mest trafikerade sjötrafikleder. Låt oss ta en titt på motivationsfaktorerna, samarbeten och tekniken bakom denna installation.

Lär känna kaptenen på Sherpa XL: den senaste Volvo Penta-drivna exploreryachten>

2019-09-27
Mario De Camillis – servicechef och flottkapten på Arcadia Yachts – berättar om hur Volvo Penta och Arcadia Yachts gått samman för att ge den prisbelönta Sherpa XL ännu högre precision, effektivitet och komfort.

Volvo Penta och Fountaine-Pajot presenterar en eldriven segelkatamaran i Cannes>

2019-09-09
Med den eldrivna segelkatamaranen i konceptutförande visar Volvo Penta och Fountaine-Pajot upp en svårslagen natur- och båtupplevelse vid Cannes Yachting Festival 2019.

Amer 94 blir den största superyachten med Volvo Penta Easy Connect>

2019-09-06
Den italienska båtbyggaren Amer Yachts har installerat Volvo Penta Easy Connect i sin 94-fots superyacht D'aria, som därmed blir den största yachten som anslutits till appen. Under Cannes Yachting Festival får kunder möjlighet att uppleva båten och tekniken på nära håll. 

Världspremiär för Volvo Pentas nya D4- och D6-paket på Sydneys internationella båtmässa>

2019-08-01
Volvo Penta presenterar för första gången nästa generation D4- och D6-drivsystem för allmänheten på årets upplaga av Sydneys internationella båtmässa, som äger rum 1–5 augusti. 

Volvo Penta-drivna elektriska terminaltraktorer i fokus på TOC Europe>

2019-06-17
Volvo Penta tar ännu ett steg mot att kunna erbjuda elektrifierade drivsystem senast år 2021. På TOC Europe 2019, den ledande branschmässan för hamn- och terminalteknik, presenterades en utsläppsfri terminaltraktor med en elektrisk drivlina från Volvo Penta.

D8-motorn har klassificering 1–2 för tunga sjötransporter>

2019-06-04
Volvo Pentas nya D8 MH och MG presenteras vid 2019 års Norshipping-mässa i Oslo. Denna nya tunga motor har betydligt lägre ljud- och vibrationsnivåer och är , utan att för den skull ge avkall på effekt, tillförlitlighet och hållbarhet.

Volvo Penta lanserar IMO Tier III-koncept för D8-motorer>

2019-06-04
Vid den internationella utställningen och konferensen Nor-Shipping i Norge lanserade Volvo Penta en D8-motor och efterbehandlingssystem för användningsområden med tung framdrivning och generatoraggregat, vilka är kompatibla med International Maritime Organizations (IMO) Tier III-regler.

Volvo Penta presenterar ett uppgraderat IPS-system (IPS) och ett helt nytt Aquamatic-drev (DPI)>

2019-06-03
Trots att Volvo Penta redan är marknadsledande har man ännu en gång kombinerat den senaste tekniken med feedback från kunderna och levererat ett förstklassigt marint drivlinesystem som höjer ribban för prestanda, kostnadseffektivitet och njutbara båtupplevelser.