Alexander Stenlund Jansson till Imatech

Välkommen Alexander!

Med 17 års erfarenhet av eventindustrin och stort kundfokus är Alexander väl rustad för sin roll som lagerarbetare på Imatech.

Mars 2022 startade Alexander sin tjänst på avdelningen Reservdelar & Logistik!

Du har ju egentligen varit hos oss ett år redan, Alexander, som konsult via Tempteam, men det känns faktiskt ännu längre!
Ja, det känner jag också. Börjar bli som min kollega Per, en del av inredningen!

Det är hur som helst väldigt kul att hälsa dig varmt välkommen som anställd på Imatech! Hur skulle du förklara din roll på ett enkelt sätt?
Pack och skick på lagret, se till att vi får ut alla produkter vi säljer! Det ska komma iväg i rätt tid och på rätt sätt.

En väldigt viktig del av verksamheten, såklart. Hur har ditt tidigare yrkesliv sett ut?
Mitt första jobb var inom eventindustrin, att bygga och köra nattklubbar. Jag jobbade i totalt 17 år inom event och har gjort allt möjligt. Allt från att åka på småturnéer till att installera ljus, ljud, AV-utrustning och allt där emellan. 

Det som behövts, helt enkelt! Vad har varit ditt roligaste uppdrag?
Att jobba på Göteborgsoperan och köra följe för alla operor och teateruppsättningar. Min fru och jag hamnade där på ett bananskal och körde 96 % av Fantomen på Operans föreställningar. Från 8:e våningen, 32 meter upp, körde vi spotljus, alltså riktat ljus på artisterna på scenen.

Oj, vad roligt! Hur kom det sig att du lämnade eventindustrin?
Jag sadlade om på grund av pandemin. Eventbolaget jag var på gick under två veckors tid ner från 150 % i belastning till 10 %. 

Innan jag började på Imatech var jag även på ett ställe som heter Pedab i Borås. Där jobbade jag med datorer och lite allt möjligt. Sedan gjorde jag en snabbstöt i Landvetter på ett tredjepartslogistikcenter innan jag hörde via Tempteam att det söktes folk hit.

Hur känner du att du dragit nytta av dina tidigare erfarenheter?
Jag har inget problem att hugga i och öka tempot! Ibland får jag höra att jag behöver sänka hastigheten.

Jag förstår att vanan sitter i, det är ju en förutsättning när man jobbar med eventproduktion. Vad tycker du är extra viktigt i ditt arbete?
Det viktigaste är att komma ihåg att även om man inte träffar mottagaren är man sist ut mot kund. Det är ju lagret i slutändan som ska vara sista kontrollen, det tycker jag är både roligaste och viktigast! När jag lagt varorna i lådan och skickat iväg dem har jag satt min stämpel på att det är okej. 

Vad är viktigaste för dig på en arbetsplats då?
God arbetsmiljö och att vi kämpar tillsammans! 

Låter bra! Vad ser du mest fram emot framöver?
Det jag ser mest fram emot har jag redan fått – betald semester för första gången efter 17 år! Eventbranschen har inte inneburit långa fasta anställningar.

Nej, det har blivit mycket kortare gig förstår jag! Betald semester och trygghet ska inte underskattas. Sista frågan, har du någon dold talang?
Jag skulle inte kalla det en dold talang, men jag spelar en sport som heter airsoft. Man kan beskriva det som en mer taktisk version av paintball. Oftast brukar jag agera rollkommunikatör och försöka styra 200 man åt olika håll. 

Det är roligt att stänga ute hela den vanliga världen och bara vara i det scenario som man sätter upp.

Kul, Alex! Stort tack för intervjun!