Anders Ohlsson till Imatech

Välkommen Anders!

Med 27 år i båtbranschen och livslång erfarenhet av båtlivet är Anders mer än redo att ta sig an rollen som Key Account Manager på Imatech!

I början av februari 2021 startade han sin nya tjänst hos oss inom segmentet Marin Fritid.

Varmt välkommen in i Imatech-gänget, Anders! Nu är vi riktigt nyfikna – hur har ditt tidigare yrkesliv sett ut?
Jag har jobbat på Nimbus väldigt länge! Jag började arbeta där som servicekille 1993, skruvade, mekade, tvättade och städade – ja, allt som man gör med en båt helt enkelt. Sedan gick det över till en kombinerad tjänst där tyngdpunkten låg på kundleverans av samtliga båtar under vår och sommar. Det var väldigt roligt att vara med under hela processen, från provkörning till leverans.

Nästa steg var på Nimbus eftermarknad, med försäljning av tillbehör och reservdelar till våra återförsäljare och kunder. När min kollega slutade tog jag över som eftermarknadschef. Det var ett väldigt inspirerande och utvecklande arbete!

Senaste tre åren har jag jobbat med Nimbus båtförsäljning.

Kul! Har du alltid haft en passion för båtlivet?
Jag är uppvuxen med båt sedan jag var nyfödd, kan man säga. Det har alltid varit mitt stora intresse!

Du har sjöben, med andra ord?
Det kan man lugnt säga. Vi var dock inte på båtsemester när jag var liten, men vårt sommarhus låg på en ö – så man behövde ta båten dit. Det var vårt transportmedel. Sedan har jag åkt extremt mycket båt i jobbet, såklart.

Det förstår jag. Hur drar du nytta av dina tidigare erfarenheter i din nya tjänst på Imatech?
Först och främst genom att vara serviceminded och sätta kunden i centrum. Jag är väldigt anpassningsbar och lyhörd.

Vad ser du mest fram emot i din roll?
Att åka ut och träffa alla återförsäljare!

Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den se ut?
Då är det sommar, 25-30 grader varmt, solsken och vindstilla. Då skulle jag vara ute på havet och bara njuta. Det finns inget bättre än svenska västkusten!

Har du något utflyktsmål att tipsa om?
Vi håller till på Härön/Kyrkesund , vid vårt sommarhus. Där är det fantastiskt! Annars har jag inga speciella favoritställen, hela kusten är otroligt vacker.

Verkligen! Har du någon hemlig talang?
Jag är gruppträningsledare för spinning och Indoor Walking på STC! Det har jag hållit på med sedan 1998.