Henrik Odenstam till Imatech

Välkommen Henrik!

Från Klangfärgsgatan till Klangfärgsgatan, det hade garanterat varit rubriken på Henriks jobbiografi. Med erfarenhet av en rad olika produktgrupper och industrier passar han som hand i handsken för sin nya roll på Imatech.

I början av maj 2021 startade han nämligen sin tjänst hos oss som Key Account Manager inom segmentet Industri.

Varmt välkommen till Imatech, Henrik! Vi börjar med att titta lite bakåt – hur har ditt tidigare yrkesliv sett ut?
Min karriär började på 80-talet, faktiskt bara ett par 100 meter härifrån, på järnhandeln Frölunda järn. Därefter arbetade jag på Sjögrens Industrihandel (numera TOOLS).

Under 5 års tid jobbade jag med Philips konsumentelektronik och hade hand om Philips S-lager i västra Sverige där vi sålde radio och TV till återförsäljare. Därefter såldes S-lagerdelen till CMS Carmont där jag jobbade med Philips-sortimentet i ett år.

Nästa arbete var på Sterisol, som distriktsansvarig säljare. Där jobbade jag med hudvårdsprodukter för sjukvård och industri i 11 år!

De senaste 10 – 11 åren har rengöring i olika former varit den gemensamma nämnaren. Jag började på Nilfisk 2010 som distriktsansvarig i Sverige. 2012 gick jag över till en kollega i branschen, Kärcher Professional. Där har jag haft flera olika roller: Key Account Manager, Target Group Manager/ Product Manager och nu senast Regional Trainer i Norden!

Vad spännande, och nu är du alltså tillbaka på Klangfärgsgatan! Du har ju en gedigen erfarenhet inom en rad olika områden, hur drar du nytta av det i din nya tjänst på Imatech?
I och med min bakgrund har jag varit ute mycket på industrier i stora delar av Sverige, vilket jag tror gör att jag har en viss förståelse för deras processer och hur industrin i sig fungerar, oavsett produkt. Sedan har jag jobbat väldigt mycket med återförsäljare av olika slag de senaste 20 åren!

Det låter bra, Henrik. Finns det någon del du tycker är extra viktig i ditt arbete?
Närvaro ute hos kunden är en viktig del.

Det har du rätt i! Vad ser du mest fram emot i din nya roll, då?
Imatech verkar vara ett väldigt bra företag med samhörighet och dynamik, så jag ser väldigt mycket fram emot att jobba här. Jag hoppas kunna tillföra kunskap och erfarenhet samt bidra till att utveckla och bredda Imatechs erbjudande gentemot marknaden!

Strålande! Vi är så glada att ha dig på plats! En sista fråga – har du någon hemlig talang?
Jag är gammal tennisspelare och tränare, så racketsporter är såklart något jag är bra på. Men jag har även en dold talang som jag upptäckt på senare år – jag är ganska duktig på att fånga saker i luften! Jag kanske skulle ha lagt tenniskarriären på hyllan och blivit proffs på brännboll istället?