Johan Pålsson till Imatech

Välkommen Johan Pålsson!

Johan kommer närmast från en tjänst som After Sales Manager på Mazda. Med ett yrkesliv som präglats av teknik och sex års arbete på Volvo Penta är han väl rustad att ta sig an sin nya tjänst på Imatech.

I början av augusti 2020 tillträdde Johan som chef för teknisk support i både Sverige och Norge.

Varmt välkommen, Johan! Vad kul att ha dig här på Imatech. Om vi börjar från början – hur skulle du sammanfatta ditt tidigare yrkesliv?
Tack! För min del har det varit teknik som gällt, hela livet. Jag har fått enorma möjligheter, dels på grund av stora bolags välvilja att omorganisera, dels för att jag träffat människor som tror på mig. Jag har resonerat som så att man ska tro på det man gör och vakna med ett leende!

Det låter härligt! Chef för teknisk support är ju en ny tjänst på Imatech. Hur skulle du beskriva den?
Framför allt så är tjänsten under uppbyggnad. Jag och teamet kommer att få sätta den under vägen. Det finns en del områden som är väldigt direkta, där är det inga konstigheter, men det finns även en del grå zoner i försäljningsprojekten med applikation och support gällande vem som äger frågan. Personligen är jag ganska kompromisslös – vi har ju en kund i bakgrunden! Det viktiga är att lösa problemet, så lär vi oss till nästa gång hur vi ska göra. Jag hoppas och tror att jag har något att tillföra!

Vad ser du mest fram emot i din roll?
Först och främst att skapa en härlig lagkänsla där alla känner att de är lika viktiga.

Vad har du för styrkor som du drar nytta av i ditt arbete?
Jag är envis, glad och otroligt kundfokuserad. Dessutom tror jag det är ganska roligt att jobba med mig! Ska vi lösa ett problem så finns inga hinder, det ska bara lösas.

Bra inställning! Från det ena till det andra – har du någon hemlig talang?
Jag brukar säga att min talang är att våga prova – och våga utmana! Men min talang är både en svaghet och styrka. Jag har till exempel spelat en hel del golf, åker rätt mycket skidor (utanför liften med bergsguide) och kört Cykelvasan på en rätt hyfsad tid…

När jag kört Cykelvasan så var jag färdig. Att ta nästa steg skulle inneburit enorma uppoffringar både personligen och för människor i min närhet, så jag bytte långt och snabbt mot kortare och stökigare. Tillvaron är viktig! Det är jag i ett nötskal.

Har du ett våghalsigt drag? I och med att du åker utanför pisten.
Nej, det kan jag inte påstå. Jag vet inte vad det är som driver mig dit, till viss del är det väl spänningen, men jag håller inte på med tok. Jag vill njuta av livet! Jag kan imponeras av människor som nöter, som kör i sitt spår dag ut och dag in. Men samtidigt så finns det så mycket annat kul. Våga testa!