Lars Eriksson till Imatech

Välkommen Lars!

Sälj och kundkontakt är på intet sätt nytt för Lars – han har en lång erfarenhet av försäljning som spänt över ett antal olika områden, från skyltar och navigation till hjul!

I början av juni 2021 startade Lars sin tjänst hos oss som Key Account Manager inom segmentet Industri.

Varmt välkommen till Imatech, Lars! Vi börjar med att snabbspola bakåt – hur har ditt tidigare yrkesliv sett ut? Ett av mina första jobb var i butik där jag sålde elektronik i ett gäng år. Det sista jobbet i den branschen var på Onoff. I samband med detta kappseglade jag rätt intensivt, och en av båtägarna ägde ett skyltföretag. Jag hoppade på där och jobbade som säljare, sålde skyltar och skyltlösningar. Där gjorde jag faktiskt Nordens största skyltaffär, när jag sålde hela systemet och skyltlösningen till ett stort universitet!

Sedan fick jag ett erbjudande från Garmin gällande att dra igång bilnavigation i Sverige. Det var ganska exakt 20 år sedan, när bilnavigation skulle dyka upp som stand alone-enheter. Det kändes väldigt spännande att börja med någonting som inte existerade ännu! På den tiden sålde man kanske en GPS i veckan om man hade tur.

Jag byggde upp ett kundnät kring detta med återförsäljare runt om i Sverige och var kvar på Garmin i 15 år. Det var mycket återförsäljarutveckling, utbildningar, produktkunskap, hjälpa till att skapa webbsidor, ja, allt som hade att göra med att promota produkten hos alla typer av kunder.

Innan jag kom till Imatech jobbade jag drygt 4,5 år på Blickle, ett företag som säljer industrihjul till tung industri. Där gjorde jag affär med en av Nordens största hjulköpare, så det blev en av Nordens största hjulaffärer! Det började faktiskt med att företaget hade problem med punktering och fick byta ut sina hjul efter ett år ungefär. Vi skapade ett punkteringsfritt hjul tillsammans med dem, som var tystare och hade 30 – 40 % lägre rullmotstånd.

Spännande projekt! Och nu är du här! Vad innebär din tjänst som KAM inom industri på Imatech?
Kortfattat så innebär den att jag ska leta upp nya möjligheter och nya kunder.

Bra sammanfattat! Hur drar du nytta av dina tidigare erfarenheter i din nya tjänst?
Jag är van vid att arbeta uppbyggande med återförsäljarnät och befintliga kunder samt har ett djupt rotat utbildningstänk. Det ska bli väldigt intressant att lyssna av kundernas kunskapsnivåer och se om man kan utveckla deras kunskap kring produkten Volvo Penta.

Det låter bra. Vad ser du mest fram emot, då?
Kundbesöken! Jag tycker som sagt det är väldigt roligt att både utveckla kunden och förståelsen för produkten som jag har med mig.

Det förstår jag! Har du något du tycker är extra viktigt att ha i åtanke i ditt arbete, eller för all del några ledord?
Jag brukar alltid säga att jag vill behandla alla människor jag stöter på som om jag skulle köpa en cykel av dem om ett par år. Man vill ju alltid ha möjligheten att komma tillbaka och träffa en trevlig människa om ett par år, även om man inte lyckas med det man vill första gången. Går det inte första eller andra tillfället, så kanske det går vid det tredje! Det viktiga är att man alltid är den de kan falla tillbaka på, med en trygg lösning.

Envishet och trygghet, det är din melodi det, Lars! Har du någon hemlig talang eller något som många inte vet om dig?
Jag har bott två nätter på Mount Everest! 

Oj, det var verkligen speciellt! Hur gick det här till? Är det något du drömt om?
Redan som liten tänkte jag att jag ville åka till Tibet. 2014 så bestämde jag och tre kompisar oss för att köra motorcykel till Peking. Resan blev justerad, då det är dyrt att vara i Kina under lång tid så istället hamnade vi i Bangkok! Vi reste på motorcykel genom hela Östeuropa, in i Turkiet, Iran, upp genom alla istan-länderna, via Kina till Tibet och upp till Mount Everest där vi bodde två nätter. 

Vilken resa! Fick du något favoritresemål längs med denna enorma rutt?
Ja, jag skulle definitivt kunna tänka mig att köra motorcykel i Iran under ett par veckor. Fantastiskt trevligt och vackert land där alla välkomnar en med öppna armar.

Låter härligt. Vad har du för planer i sommar?
Ut på sjön, bygga litegrann på vårt sommarhus och ta det lugnt! 

Låter ju som ett vinnande koncept, tack Lars!