Ledig tjänst | Parts Support

Är du en problemlösare med huvudet på skaft och erfarenhet inom logistik? Motiveras du av att jobba med ett starkt varumärke och är tekniskt lagd? Då kan du vara vårt nästa tillskott till teamet på Parts Support!
Vi söker nu dig som har ett intresse för motorer och reservdelar och med tidigare arbetsuppgifter inom logistik i bagaget. I rollen som Parts Support supporterar du dagligen våra återförsäljare och kunder med frågor relaterade till reservdelar och motorer. 

Om tjänsten
Detta är en heltidstjänst som rapporterar till affärsområdeschef för avdelningen Reservdelar och Logistik. Du kommer ingå i ett team med varierande arbetsuppgifter inom området. Tjänsten är stationerad på vårt kontor i Göteborg men du kommer även att arbeta i vår norska Parts Support. Det förekommer därför sporadiska resor till Norge och då främst till kontoret i Oslo-området. Av denna anledning är det också meriterande om du förstår och kan kommunicera på norska. 

Arbetsuppgifter

  • Inköp
  • Returer
  • Fakturaförfrågningar
  • Logistik- och reservdelsfrågor
  • Orderregistrering, returer och reservdelsreklamationer
  • Viss lagerhållning
  • Föra viss statistik över reservdelsflödet
  • Tjänsten innebär även resor i mindre omfattning

Parts Support skall vara drivande i frågor som kommer in via telefon och mail vilket exempelvis kan vara frågor om specifik reservdel, returer, garanti och leveransbesked etc.

Återkoppling till kund eller kollega är mycket viktigt vilket innebär att organisera och planera är en stor del av det dagliga arbetet.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som Parts Support trivs du med att jobba i ett team där hjälpsamhet är en nyckelfaktor, samtidigt är du självgående och tar ansvar för dina områden samt stöttar upp där det behövs.

Tjänsten kan innebära perioder av högt tempo där det gäller att alltid leverera god service både mot kunder och kollegor. Vi ser därför att du är en driven person med kundfokus och kostnadseffektivitet som två ledord. Då vi har ett av Nordens största lager för Volvo Penta Originaldelar kräver tjänsten en strukturerad och lösningsorienterad person som lätt kan skifta fokus till prioriterade områden.

Du har god datorvana samt talar och skriver på svenska och engelska utan hinder.

Meriterande kvalifikationer
Ett stort plus för oss är om du har tidigare erfarenheter av Volvo Pentas produkter och återförsäljarnätverk. Meriterande är om du även har en utbildning inom logistik och erfarenhet av arbete med logistikfrågor.

Imatech erbjuder
En trevlig arbetsplats där du representerar ett av Sveriges starkaste varumärken och bidrar till att driva vår affär framåt. Du kommer att få 35 dedikerade kollegor i fräscha lokaler nära publika kommunikationer i Västra Frölunda, Göteborg. I tillägg till detta får du också ett gäng härliga norska kollegor på systerbolaget Imatech Marin AS.

Ansökan
Skicka in din ansökan via länken nedan. Urval kommer att ske löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående. OBS: Vi vill göra er uppmärksamma på att rekryteringsfirman enligt GDPR inte tar emot ansökningar eller CV via email utan endast via sitt system.

Vid frågor om tjänsten kontakta
Christer Hedenmo | Senior Executive Search Consultant, SAM International
Tel: 073 – 048 80 68 | mail: chh@sam-int.com

Om Imatech Marin & Industri AB
Imatech Marin & Industri är marknadsbolag för Volvo Penta i Sverige och har ett av Nordens största lager för Volvo Penta originaldelar. Vi levererar reservdelar, motorer och kompletta drivsystem för marina och industriella applikationer till kunder över hela landet. Företaget har sitt säte i Göteborg, är delägt av Volvo Penta och Öckeröborgen och verkar inom affärsområden Marin Fritid, Marin Kommersiellt samt Industri. Vårt systerbolag i Norge, Imatech Marin AS, hanterar den norska marknaden inom Marin Fritid och Marin Kommersiellt.