Mighty Jobs i Tromsø

350 kilometer ovanför polcirkeln i nya Mighty Jobs

Äntligen har succéserien Mighty Jobs tagit sig till segmentet Marin Kommersiellt! I premiäravsnittet hittar vi Lacey Rose hos Buksér og Berging, som huserar 350 kilometer ovanför polcirkeln i vackra Tromsø. 

Avsnittet kretsar kring lotsbåten Kewatec Pilot 1820 och skepparen Knut Charles Olsen. Hans uppdrag innefattar att transportera lotsar till och från fartyg. Lotsen klättrar sedermera ombord på fartyget och står till tjänst med navigering, manövrering och expertkunskap kring farlederna runt Tromsø – för att säkerställa att de tar sig till och från hamnen på ett säkert sätt.

Rätt plats vid rätt tidpunkt
För vår huvudrollsinnehavare Knuts del är det viktigt att vara på exakt rätt plats vid exakt rätt tidpunkt. Arbetet ska utföras även om väderförhållandena är extrema, vilket kräver både mod, skicklighet och högpresterande utrustning för att lyckas!

Volvo Penta IPS 900
Lotsbåten är utrustad med Volvo Penta IPS 900. IPS är ett komplett och integrerat framdrivningssystem med framåtriktade, dubbla motroterande propellrar med individuellt reglerbara drev under skrovet. Systemet genererar en mycket god manövrerbarhet och snabb acceleration, vilket är av yttersta vikt för att klara krävande uppdrag till havs.

Sedan IPS 900 installerades är dessutom ljudnivåerna lägre och bränslekonsumtionen har minskat till runt 30 %.

Se Mighty Jobs-avsnittet nedan!

Volvo Penta Mighty Jobs