Öregrund Marine Service

Ny återförsäljare inom Marin Kommersiellt

Varmt välkomma till Volvo Pentas återförsäljarnätverk, Öregrund Marine Service!

Företaget är verksamma på Öregrundsvarvet som ligger i Roslagens pärla, Öregrund – 16 mil norr om Stockholm landvägen eller 90 nautiska mil sjövägen. Företaget erbjuder tjänster för både fritids- och yrkessjöfart. Inom fritidssjöfart gäller det framförallt nyproduktion av aluminiumbåtar av märket Viggo och vinterförvaring av större fritidsbåtar inomhus. 

Ombyggnationer och reparationer

Det mest förekommande arbetet för Öregrund Marine Service när det kommer till yrkessjöfart är ombyggnationer, reparationer och underhåll på yrkes- och myndighetsfartyg. Båtar och fartyg upp till 90-ton hanteras smidigt med Sublift, och varvet har omfattande ytor inomhus där man kan jobba året runt utan påverkan av väder och vind.

Vid torrsättning av större fartyg upp till 50 meters längd har företaget verkligen nytta av Öregrundsdockan, ostkustens enda inomhustorrdocka. 

”Vi ser fram emot att kunna erbjuda Volvo Pentas moderna motorprogram till våra kunder inom kommersiell sjöfart. Vi tror att efterfrågan på nya motorer kommer vara god framöver tack vare ökade miljökrav på yrkes- och myndighetsfartyg.” 

Erik Wickgren, COO på Öregrund Marine Service