Sanna Bertilsson till Imatech

Välkommen Sanna!

Service och arbete med människor har varit en röd tråd genom Sannas karriär, vilket ger goda förutsättningar i den nya tjänsten som Parts Support.

I maj 2022 påbörjade Sanna sin anställning på avdelningen Reservdelar & Logistik!

Varmt välkommen Sanna, så roligt att du börjat hos oss! Hur skulle du förklara din roll som Parts Support på ett enkelt sätt?
Man är behjälplig, guide och specialist! Mestadels är det våra återförsäljare som hör av sig, som behöver hjälp i reservdelsfrågor.

Vad är det för typ av frågor som ställs?
Exempelvis kan kunderna fråga vad de ska ha för slags komponent i en viss typ av motor. Då får man be om serienummer på motorn och gå in och detektivarbeta! Det är helt fantastiskt att sitta bredvid mina kollegor, de är så snabba när de letar. 

Du är säkert snart lika snabb, Sanna! Vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?
Jag har gjort lite allt möjligt! Första arbetet var inom äldreomsorgen, extraarbete medan jag gick i skolan. Efter gymnasiet stack jag till London och var där ett år. Då jobbade jag i en inredningsbutik som var en blandning mellan Duka och Ikea! Sedan har jag varit mycket i hotellbranschen och arbetat som hotellreceptionist och konferensvärdinna. 

Jag har även jobbat inom handikappomsorgen, på Medborgarskolan och nu senast inom bilbranschen på viköperdinbil.se. Där var jag kundmottagare och även stationsansvarig ett tag. 

Service och människor har genomsyrat min karriär!

Helt klart, och du följer fortsatt den röda tråden med din nya tjänst! Hur drar du nytta av dina tidigare erfarenheter?
Jag är inte rädd för att ta i och vågar ta för mig och testa nytt. Bemötandet av människor är min starka sida – och det tror jag att jag kommer ha väldigt mycket hjälp av. Även om jag inte träffar kunden öga mot öga nu, så tror jag man kan spegla mycket med sin ton i telefonen. 

Kanon! Finns det någon del du tycker är extra viktig i ditt arbete? 
Bemötande. Både mot kund och kollegor, för det man ger får man tillbaka. 

Klokt! Vad ser du mest fram emot i din roll?
Jag ser fram emot den dagen jag känner att jag har full koll. Om jag får en svår fråga från en kund via telefon vet jag exakt var jag ska leta någonstans, vad jag ska leta efter och vad jag ska ge kunden för svar. 

Vad har du för planer i sommar?
Jag ska vara nere i stugan i Falkenberg och gå på dagsfestivalen ”Vi som älskar 90-talet”. Det blir kul! Så hoppas jag på lite parkhäng och grillning med goda vänner och familj. Och bad!

Sommar på västkusten, det är härligt det. Kan du berätta om något vi inte vet om dig?
Jag har guldmedalj i Super-G!

Är det sant? Det visste jag verkligen inte!
Jodå! Sedan kan jag väl tillägga att vi var två deltagare, och jag var 8 år. Jag vann en middag på värdshuset i Lindvallen för hela familjen. 

Helt underbar anekdot, Sanna! Stort tack för intervjun!