Sebastian Wallenberg till Imatech

Välkommen Sebastian!

Sebastian är tekniker i grunden och har stor vana av att arbeta med Volvo – i såväl, bil och buss som båt!

I augusti 2021 startade Sebastian sin tjänst hos oss som Teknisk Support med fokus på industri.

Varmt välkommen till Imatech, Sebastian! Först och främst, hur skulle du förklara din roll på ett enkelt sätt?
Tanken är att jag ska jobba framför allt mot våra industrikunder och supportera från försäljningsledet till dess att maskinen är igång och snurrar.

Bra beskrivet! Hur har ditt tidigare yrkesliv sett ut?
Jag är tekniker i grunden. Innan jag hamnade på Imatech jobbade jag fyra år på Volvo Bussar, med utveckling. Min roll var kravställare för eftermarknad. Det innebar att se till att vagnarna vi byggde gick att serva och reparera på ett vettigt sätt. 

Innan dess var jag på en marina här i Göteborg som hette Långedrags Teknik. Där jobbade jag mycket med större fritidsbåtar och skruvade en hel del Volvo Penta.

Kul! Hade du siktet inställt tidigt på att bli tekniker?
Jag är uppvuxen på Marstrand, Koön från början, så det har alltid varit mycket båtar. På något sätt blev det ändå fordon på landsidan när det var dags att välja inriktning. På gymnasiet läste jag fordonstekniker för personbilar. 

Hur kan du dra nytta av dina tidigare erfarenheter i din nya tjänst på Imatech?
Dels att jag jobbat väldigt nära slutanvändaren och kunden, det har jag ju gjort på olika sätt. Under busstiden har jag även arbetat mycket med vad som kallas paketering på bussar, det vill säga en motor med kringutrustning ska få plats i ett väldigt litet utrymme och fungera i den miljön. Det har vissa likheter med om man ska bygga ihop en industrimotor i ett genset, stenkross eller liknande. Mycket prylar som ska ihop på ett och samma ställe!

Det är sant! Vad tycker du är extra viktigt i ditt arbete?
Jag har hela tiden valt jobb efter vad jag känner för, vad jag tycker verkar kul! Har man roligt med det man gör så blir det ofta väldigt bra.

Låter klokt, och ofta är man ju också bra på sådant man tycker är roligt, så det går helt klart hand i hand. Vad ser du mest fram emot, då?
Att komma ut och träffa kunder runt om i landet. Framför allt norrut! Jag har inte varit så mycket i norra Sverige och jag vet att vi har en del kunder uppåt. Så det ska bli jättekul att komma ut och resa. 

Det förstår jag verkligen. En sista fråga, har du någon dold talang?
Jag kan lite grundläggande programmering. Som ett pandemiprojekt byggde jag en maskin som blandar ihop Gin & Tonics!

Men oj, vad påhittigt! Låter spännande. Stort tack, Sebastian!