Vi är Imatech – Daniel

Möt medarbetarna på Imatech

Imatech vore ingenting utan sina engagerade medarbetare. Näst i tur att berätta mer om sig själv och sin roll på Imatech är Daniel Adolfson!

Med en bakgrund inom service – mestadels bilar – och ett förflutet som enduro-åkare på fritiden, råder det inga tvivel om att Daniel har stenkoll på motorer av alla de slag. Sedan 2017 hänger han med oss på Klangfärgsgatan, en fin kollega med ”hjärtat på det rätta stället” som inte räds en utmaning.

Möt en av våra eminenta medarbetare på Teknisk Support – Daniel Adolfson!

Hur länge har du jobbat på Imatech, Daniel?
Ja, vad blir det, snart fyra år? Jag började som servicetekniker 2017, sedan gick jag över till Teknisk Support i vintras!

Härligt! Om du ska fatta dig kort: vad innebär din roll?
Som Teknisk Support hjälper man kunder – både återförsäljare och slutkunder, men allra mest återförsäljare. Mestadels är det support till industrikunder som jag sysslar med. Tjänsten innebär att man är både ute på fältet och framför datorn på kontoret. 

Är det svårt att ge support på distans? Jag tycker personligen det kan vara svårt att tänka, sätta sig in i utmaningen och komma på nästa steg parallellt med att telefonsamtalet pågår. Men det kanske är en vanesak.
Precis, det vänjer man sig vid. Det är såklart alltid skönt att åka ut och titta på det som strular,  men ofta är det ju rätt långa avstånd. Nu har det inte blivit så mycket resande alls sedan jag startade den här tjänsten heller (i och med Covid-19). Men det är viktigt att träffa kunderna och se materialet  och maskinerna –  för att få sig en överblick!

Det kan jag tänka mig. Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är nog utmaningen som ligger i att komma in i själva jobbet! Det är nya grejer hela tiden och mycket att sätta sig in i. Väldigt trevligt!

Bra inställning! Man får vara på hugget, med andra ord. Men om du fick prova en annan roll på Imatech under en dag – vilken väljer du då?
Eftersom man är inblandad i lite allt möjligt  när man jobbar på supporten – från sälj och reservdelar till slutkunder – så tror jag ändå att jag väljer att stanna kvar här. Det duger gott!

Det förstår jag. Vilket av våra värdeord identifierar du dig allra mest med?
Ansvar och hjärta. Man får ta ansvar för det man sätter sig in i, och se till att göra klart det man påbörjar. Hjärtat får man ha på rätt ställe, vet du. Det är viktigt att ha omtanke om kunderna.

Bra ordval, en fin kombination! Om du fick välja en superkraft, Daniel. Vad väljer du då?
Då skulle jag vilja ha lite bättre minne. Det behöver inte vara ett fotografiskt minne, bara man kommer ihåg allt – så man slipper slå i böckerna här på jobbet!

Det låter praktiskt! Det kanske vore bra att ha så bra minne privat också?
Nja, allt behöver man ju inte komma ihåg. Man får gallra lite! Selektivt bra minne!

Vad skulle du göra om du hittade en pingvin i frysen?
En pingvin?! Är den levande tror du? Jag får väl skicka den till en djurpark, i sådana fall. 

Det låter bra! Stort tack för intervjun, Daniel! Vem ska vi prata med härnäst? 
Intervjua Anders Hansson, som jobbar i mitt team! Han är en riktigt rolig prick.