Vi är Imatech – Emma

Möt medarbetarna på Imatech

Imatech vore ingenting utan sina engagerade medarbetare. Först ut att berätta mer om sig själv och sin roll på Imatech är Emma Timén.

När Emma var liten ville hon bli fotbollsproffs, fotomodell och till sist – eventkoordinator. Mest för att få ha ett headset. Hon landade dock på Imatech istället, och har i skrivande stund genomfört hela 44 båtmässor. Möt vår marknadschef – Emma Timén!

Marknadschef Emma Timén

Hur länge har du jobbat på Imatech?
Nu i sommar blir det fem år. Jag har funnit mig i ganska roliga situationer under de här åren, fått utmana mig själv och hakat på saker jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag trodde aldrig att jag skulle bli certifierad för fartygsbefälsexamen klass 8, maskinbefäl klass 8 och handhavande av snabba fartyg, till exempel. Det har alltid funnits ett intresse för att åka med i båt, men nu är jag i själva verket mer kvalificerad än många andra att köra de här stora båtarna.

Om du ska fatta dig kort: vad innebär din roll som marknadschef i Sverige och Norge?
Som marknadschef är jag ansvarig för den kommunikation och de varumärkesbyggande aktiviteter som sker från Imatechs sida för Volvo Penta i båda Sverige och Norge. Allt ska se enhetligt ut och vara enligt Volvo Pentas guidelines. Jag ser också till att interna marknadsaktiviteter på Imatech följs, håller budget och genomförs. Samtidigt ska jag självklart säkerställa att våra återförsäljare är kittade för att marknadsföra och sälja Volvo Penta produkter. En vanlig missuppfattning kan nog vara att vi som marknadsavdelning mest håller på med glass och ballonger, jag tror att folk inte riktigt förstår mängden strategi och eftertanke som ligger bakom allt vi gör.

Vilken arbetsuppgift är allra mest förekommande i din roll?
Vi pratar alltid om en mässa. I tid med att du avslutat och följt upp en mässa så är det dags att börja förbereda nästa!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Variationen! Det är det bästa. Dessutom känner jag att jag har fullt förtroende för det jag gör av kollegor och VD. Vi tillåts prova oss fram!

Om du fick prova en annan roll på Imatech under en dag – vilken väljer du då?
Det hade varit kul att se hur det går till ute i servicerummen, så jag hade valt servicetekniker!

Vilket av våra värdeord identifierar du dig allra mest med?
Engagemang, helt klart. Mitt engagemang gör att jag ger allt och känner mycket i mitt jobb hela tiden. Från extrem glädje, till rejäl ilska och trötthet när något inte funkar.

Det är nog ingen som tvekar på ditt engagemang, Emma! Har du någon historia på lager när en kollega agerat enligt värdegrunden?
Jag kan komma på ganska många situationer, speciellt som hör ihop med värdeordet Hjärta. Vi gillar att fira mycket och har roligt ihop! Specifikt så tänker jag på när vår kollega Henning skulle gå i pension efter 47 år inom Volvo Penta världen. Då arrangerade reservdelsgänget världens fest med mottagning i verkstaden och 100-200 gäster. Det var egentryckta t-shirtar, sång från logistikgänget och bilder från Hennings liv uppsatta runt om i lokalen. Han blev dessutom hämtad i limousin på morgonen. Det var verkligen så fint.

Om du fick välja en superkraft…
Då vill jag kunna teleportera mig! Helst till en strand, här och nu.

Vad skulle du göra om du hittade en pingvin i frysen?
Jag plockar ut pingvinen för att se så den lever. Sedan googlar jag för att få reda på vad jag ska göra. Jag skulle gärna behålla pingvinen ett tag, så jag vill nog inte kolla direkt vem som ska hämta den. Jag kanske skaffar ett badkar till den?

Vad vill du tipsa om?
Se Game of Thrones! Och om du är i Göteborg – gå till Levantines trädgård på sommaren. Det är min kvarterskrog!

Tack Emma! Vem ska vi prata med härnäst?
Jag tycker du ska prata med lageransvarige Micke och fråga honom om hans bästa husbyggartips. Han känns verkligen som en man som byggt ett par hus.