Vi är Imatech – Mikael

Möt medarbetarna på Imatech

Imatech vore ingenting utan sina engagerade medarbetare. Näst i tur att berätta mer om sig själv och sin roll på Imatech är Mikael Ljunggren!

Med stor ansvarskänsla, en grundmurad lojalitet och en liten skopa ironi har Mikael tagit sig an jobbet på Klangfärgsgatan i nio års tid. Möt vår lageransvarige – Mikael ”Micke” Ljunggren!

Hur länge har du jobbat på Imatech?
Jag började jobba här sommaren 2010, så jag var på Klangfärgsgatan flera år innan Imatech kom till! Jag har jobbat på lagret hela tiden, men februari 2018 fick jag utökat ansvar och blev lageransvarig.

Om du ska fatta dig kort: vad innebär din roll som lageransvarig?
Jag ska se till att allt flyter på ute på lagret. Inte gällande personalfrågor, utan jag ser till att alla sysslor blir gjorda som de ska göras och att leveranser kommer iväg.

Största utmaningen med rollen är just att få det att flyta på. Ibland vill jag dessutom göra mer och ta mer ansvar än jag har befogenheter att göra, och måste gå via Ulrika (Chef Reservdelar & logistik), och det kan vara kämpigt att ha tålamod när jag vill att något ska hända här och nu. Det tar ju såklart lite tid att få saker och ting genomförda.  

Vilken arbetsuppgift är allra mest förekommande i din roll?
Det är svårt att säga en specifik uppgift. Vi fem som jobbar på lagret har samma uppgifter allihop. Vi jobbar i skift, men generellt sett har vi väldigt mycket plock och skick, och så gör vi inleveranserna, det vill säga fyller på lagret. Det är de två stora uppgifterna vi har. 

Största trycket på avdelningen ligger i början av februari när Båtmässan börjar och varar sedan hela vägen till slutet av oktober. Det varierar ju naturligtvis ibland, beroende på hur vädret varit året innan. Som i år hade vi ett jättetryck med ordrar i april-maj i och med förra sommarens fina väder.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är svårt att peka på en specifik del – jag trivs bra med mitt jobb, helt enkelt! Jag är en sådan där person som alltid är lojal, vad jag än jobbar med. Jag tar allt på fullt allvar men med lite ironi bakom för att få det lite roligare på arbetet. Sedan är det mycket enklare att jobba om man har kollegor man trivs med. Vi kompletterar varandra bra i vårt team.

Om du fick prova en annan roll på Imatech under en dag – vilken väljer du då?
Jag har inte riktigt koll på vad alla har för typ av roller, men skulle jag välja någon blir det VD-rollen. Jag skulle vilja se vad VD:n gör under en dag! Kanske åka runt och träffa folk som vi jobbar med, och se vad det innebär. 

Vilket av våra värdeord identifierar du dig allra mest med?
Flera ord passar in, jag tycker det är viktigt att man har ett Engagemang och Hjärta för det man gör. Lojalitet är ju inte specifikt ett av värdeorden, men det är viktigt att vara lojal mot sig själv, sina kollegor och företaget man jobbar för. Men om jag ska välja ett är nog Ansvar det ord jag identifierar mig med allra mest.

Om du fick välja en superkraft…
Vad är en superkraft egentligen? Jag skulle kanske vilja vara snabbare. Jobba snabbare, om det nu går att vara för snabb utan att det skapar massa problem istället. Men det är alltid bra att vara snabb. 

Vad skulle du göra om du hittade en pingvin i frysen?
Det beror ju på vad det är för pingvin. Är det en chokladpingvin äter jag förmodligen upp den. Men en levande pingvin… Jag undrar ju hur den kommit in där och sedan ropar nog på min fru för att fråga om hon har tagit hit en pingvin. Därefter kontaktar jag Slottsskogen och ber dem komma och hämta pingvinen.

Låter som ett rimligt sätt att hantera det, Micke! Vad vill du tipsa om?Mitt tips är: lev nu. Jag försöker tänka så själv, men man är ju två och man har en ekonomi att ta hänsyn till, så man får ju planera saker och ting. Men det är ju nu man måste leva! När man kommer upp i en viss ålder kommer man att ångra att man inte gjort vissa saker. 

Vidare till Emmas fråga – vilka är dina bästa husbyggartips?
Trodde hon att jag har byggt ett par hus? Herregud, det var positivt. Jag kan inte påstå att jag är någon byggare, jag har inte tummen mitt i handen men jag har lätt att lära. Utifrån byggdelen så tipsar jag om att vara noggrann med grunderna från början! Det blir gärna fel annars. Om du gör ett litet fel när det är en grund, oavsett om det är när man sätter kakel, målar eller något så blir det ett stort fel i slutändan.

Tack Micke! Vem ska vi prata med härnäst?
Prata med tekniker Bosse Beachman! Fråga honom hur han lyckas hålla sig vital och orka med att jobba i hög ålder.