Volvo Penta Assisted Docking

En ny nivå av Easy Boating

I år blir båtlivet enklare än någonsin när Assisted Docking tar över marknaden. Stressiga tilläggningar i trånga utrymmen är snart ett minne blott!

Under Volvo Ocean Race i Göteborg 2018 visade Volvo Penta upp Assisted Docking för första gången under ett live-demoevent. Därefter har konceptet utvecklats och testats för att uppfylla behoven för såväl erfarna båtägare som nykomlingar in i båtvärlden. Funktionen går hand i hand med Volvo Pentas filosofi gällande ett enklare och roligare liv ombord!

Full kontroll
Assisted Docking hjälper dig som kapten att lägga till tryggt och säkert i trånga utrymmen, trots påverkan av vind och strömmar. Det är en semiautomatisk funktion som är beroende av samverkan mellan kapten och system! Du kan utan bekymmer växla mellan att stå still och manövrera båten i låg fart med din joystick, och viktigast av allt – i rak linje. Du styr – din båt verkställer. 

Utrustning som krävs för Assisted Docking

  • Drivlina: IPS
  • Positionering: DPS (behöver uppdateras med ny antenn)
  • Styrning: Joystick med thruster mode
  • Display: Glass Cockpit System, 7 tum eller större

Mer information
Systemet kommer att börja säljas hos våra auktoriserade Volvo Penta återförsäljare under våren. Läs mer om funktionen här!